Dik Milli Kırıcı

Dik milli kırıcı konkasör tesislerinin bir parçası olup kırma işleminde görev alan bir kırıcı çeşididir. Bu kırıcı türü sert ve aşındırıcılığı yüksek malzemelerin kırılması için tasarlanmıştır.

Dik milli kırıcı diğer birçok kırıcı modelinden farklı olarak küçük boyutlu taş ve madenlerin kırılmasında da oldukça verimli olan bir kırıcıdır. Bunun yanında nemli, sulu veya yapışkan madenlerin de istenilen boyutlarda ufaltılmasına olanak veren yapıda tasarlanmıştır.

What is Vertical Shaft Impact Crusher?

Dik Milli Kırıcı Nedir?

Konkasör tesisi olarak bilinen taş kırma ve eleme tesisleri, maden ocaklarından veya dere yataklarından çıkartılan iri boyutlu cevherlerin daha küçük boyutlara getirdiği tesislerdir. İnşaat ve yapı sektörünün temel malzemesi olan agreganın elde edilmesi için kum üretimine ihtiyaç duyulur. Betonun ana malzemelerinden olan kum, iri boyutlu özel taşların konkasör tesislerinde işletilerek küçük boyutlara getirilmesiyle imal edilebilmektedir.

Konkasör tesisleri birçok işlemi birlikte yapabilen makinelerden oluşur. Bu tesislerdeki önemli görevlerden biri de kırma işlemidir. Kırma işlemini gerçekleştiren birçok kırıcı çeşidi bulunur. Bunlardan biri olan dik milli kırıcılar, yüksek devirde dönen rotor adı verilen ekipman aracılığıyla kırma işlemini gerçekleştirirler. Sert ve yüksek aşındırıcılığa sahip taşların kırılmasının yanında nemli veya suya temas etmiş taşları da başarılı bir şekilde kırabilen bu kırıcılar, firmalara önemli avantajlar sağlamaktadır.

Advantages of Vertical Shaft Impact Crushers

Dik Milli Kırıcıların Avantajları

Konkasör tesislerinde kullanılan her makine ve ekipman ihtiyaca göre tasarlanıp üretilmektedirler. Bu yüzden her makinenin kendine has avantajları bulunur. Milli kırıcı çeşitlerinden olan dik milli kırma makinesi de önemli avantajlar sağlamaktadır.

Bunlar;

  • Dere malzemesi kırma işleminde yüksek performans
  • Sert malzemeleri kolayca küçültebilme
  • Nemli veya ıslak malzemeyi bir miktar kurutabilme
  • Islak veya nemli malzemeyi işleyebilme
  • Kolay kurulum ve demontaj
  • Malzemeyi istenilen kübiklik oranına getirme

Dikey Milli Kırıcı Çalışma Prensibi

Hemen hemen bütün taş ve cevher tiplerini, aşındırıcılık oranı yüksek malzemeleri başarılı bir şekilde kırabilen dik milli kırıcılar, yüksek devirde dönenme hareketiyle çalışır. Taşların kırcının kendi mekanizmaları aracılığıyla kırılmasından ziyade; taşların diğer taşlara çarparak kırılmasını sağlayan bu kırıcı çeşidi taşların kinetik enerjisini çarpma ve kırma enerjisine dönüştürme prensibiyle çalışır.

Besleme oluğundan kırıcıya gelen malzeme hızlı bir şekilde dönen rotorun hareketiyle birlikte içine düşen taşlar, yüksek bir kinetik enerjiye sahip olup kırma bölümüne nakledilir. Bu bölümde kinetik enerji taşların birbirine çarparak kırılmalarını sağlayan çarpma gücüne dönüşür ve taşlar birbirlerine çarparak küçük boyutlara ulaşır.

Working Principle of Vertical Shaft Impact Crusher
Where to Use Vertical Shaft Impact Crusher?

Dik Milli Kırıcının Nerelerde Kullanılır?

Milli kırıcılar oldukça geniş bir kullanım sahasına sahip kırıcılardır. Bu kırıcı çeşidi kullanılarak elde edilen malzeme;

  • Yol yapımı için gerekli olan alt malzemenin üretilmesinde
  • İnşaatlarda kullanılmak üzere beton üretiminde
  • Cam fabrikalarında
  • Kalker ve bazalt ocaklarında
  • Kömür madenlerinde madenin boyutunun küçültülmesinde
  • Yapılar için ihtiyaç duyulan çakıl ve kum üretiminde

En çok tercih edilen kırıcı modellerindendir ve yüksek aşındırıclığa sahip madenleri başarılı bir şekilde 0.5 mm kübiklik oranına kadar küçültebilirler.

Sabit Dikey Milli Kırıcılar

Milli kırıcılar işletmelerin ihtiyacına göre farklı yapılarda tasarlanabilmektedir. Bunlardan biri olan sabit dik mille tasarlanmış kırıcılar, geniş iş sahalarında görev almak üzere uzun soluklu projeler için tasarlanmıştır. Aynı proje sahasında yüksek kapasitede üretim yapan firmaların daha çok tercih ettiği sabit kırıcı, gösterdikleri performans ve sağlamlıkla onlara önemli maliyet avantajları sağlar.

Fixed Vertical Shaft Impact Crusher

Dik Milli Kırıcıları

Dik milli FABO Kırıcıları istenilen miktarda kırma işlemi gerçekleştirmek için farklı model ve kapasitelerde tasarlanmıştır. Saatte ortalama 90 ton ile 450 ton (Dik milli kırıcı VSI-900 saate ortalama 450 ton kırma işlemi gerçekleştirmektedir. Ürünü buradan inceleyebilirsiniz.) arasında taşın kırma işlemini gerçekleştirebilen FABO kırıcıları, orta büyüklükteki neredeyse her madenin 0.5 mm ebata kadar küçülmesine olanak sağlamaktadır.

Bu özellikleri sebebiyle oldukça geniş bir çalışma alanına sahip olan kırıcılar tersiyer kırıcı grubuna aittir. Uzun süreli projelerde firmalara zaman ve maliyet açısından önemli tasarruflar sağlayan FABO milli kırıcıları, 1 yıl garantili olarak satışa sunulmaktadır.

Dikey Milli Kırıcı Özellikleri

Dikey milli kırıcılar, açık rotor ve kapalı rotor olmak üzere iki farklı şekilde tasarlanmaktadırlar. Kırma işlemi, kırıcının besleme haznesiyle beslenen malzemenin yüksek devirle dönen rotor vasıtasıyla yüksek hızla kırma haznesindeki taş astara fırlatması ile gerçekleşir. Kırıcının beslenmesi kırıcının taşı taşa çarptırarak kırma işlemini gerçekleştirmesi nedeni ile yedek parça sarfiyatı oldukça ekonomik olan FABO dikey kırıcıların özellikleri şu şekildedir;

  • Besleyen malzeme statorun çeperinde taşların oluşturduğu duvara veya çevredeki örslere çarpıtılarak kırılır
  • Dik milli kırıcılar ile elek kullanımına gerek yoktur tek aşamalı işleme açıktır
  • FABO mühendislerinin geliştirdiği özel alaşımlı rotor uçları ile işiniz asla yarıda kalmaz, bakım maliyetleriniz minimuma düşer

Dikey Milli Kırıcı Avantajları

FABO mühendisleri tarafından geliştirilip tasarlanan dikey milli kırıcılar, en az enerjiyle en çok verim alınacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Orta irilikteki her çeşit sert malzemeyi kırarak 0.5mm kum ve mıcır üreten, kum ve kübiklik oranı yüksek bu makinelerin avantajları şu şekildedir;

  • Yüksek üretim kapasitesi
  • Düşük enerji maliyeti
  • Kübik ve mükemmel kalitede ürün
  • Yüksek ürün verimi
  • Kolay bakım ve servis hizmeti
  • Düşük aşınma maliyeti
  • Yüksek yatırım getirisi
  • Minimum temel kurulum masrafı
Advantages of FABO Vertical Shaft Impact Crusher
Vertical Shaft Impact Crusher

Dik Milli Kırıcı Fiyatları Ne Kadar?

FABO dik milli kırıcıları Avrupa standartlarına göre yüksek kalitede tasarlanan kırıcılardır. Dikey milli kırıcılar enerjinin korunarak daha verimli bir şekilde kullanılması prensibine göre çalışmaktadır. Piyasadaki en az enerji kullanan milli kırıcı, uzun ve geniş AR-Ge çalışmaları sonucu tasarlanmış yüksek mühendislik ürünleridir.

FABO dikey milli kırıcı fiyatlar hakkında detaylı bilgi almak ve fiyatlarımızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dik Milli Kırıcı Modellerimiz